Страници

Report

Empowerment in ICT Skills – Making Use of Technology Tools 31.07.2017- 04.08.2017 Малта От 31 юли до 04 август в St.Julian (Свети Джулиън), Малта, взех участие в 5- дневен практически курс за Внедряването на информационните технологии в преподаването, с хорариум от 21 часа.Курсът за продължително професионално развитие бе по проект „ Направи технологията свой приятел ”. Този курс бе организиран по европейска програма Еразъм+,ключова дейност1. 

Професионалното развитие в този курс бе насочено към въвеждането и внедряването на информационно-комуникативните технологии в преподаването. Като директор на училище и учител по Физика установих, че интернет предоставя богати възможности за създаване на интерактивна среда за обучение в училище. Обучението протече гладко и последователно. С предоставена на малки порции, полезна информация. Веднага прилагана в практиката.

Разбрах, че създаването на сайт и блог е рутинен процес. Всеки от инструментите, с които се запознахме даваше възможност на моите колеги да разгърнат потенциала на своите идеи. Използването им в час е лесно и интуитивно. Налични са богати библиотеки от готови шаблони, които може да бъдат бързо модифицирани за конкретните цели .

Курсове като този са особено полезни, защото преподавателите в тях са систематизирали в сбита форма есенцията на това, което считат за полезно и необходимо. Обмяната на опит е важна, защото така се попива от придобития опит на колегите от другите държави.1 коментар: